13 Μαΐ 2015

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.-

απο τα 15 μου δηλωνα πολιτης του κοσμου και σιχαινομουν τη σημαια. τι να μου αρεσει  αλλωστε απο ενα κομματι πανι, σε ασπρο και μπλε χρωμα, με εναν σταυρο, καταθλιπτικο, που επρεπε αναγκαστικα να το "σεβομαι" και να το βλεπω να κυματιζει περηφανα-και καλα-στην παρελαση. 2 φορες εκανα παρελαση, θυμαμαι, στο δημοτικο, επειδη βαριομουν να κανω μαθηματικα και δηλωθηκα στις προβες (συγγνωμη κυρια Αναστασια, θα σας αγαπαω παντα) κι αλλη μια στο γυμνασιο προφανως για να χασω μαθημα, γιατι κατα τα αλλα δεν πηγα ποτε να παρελασω τελικα!
μεγαλωνοντας λοιπον οταν αρχισα να παρακολουθω ειδησεις και εβλεπα ολα εκεινα τα ηλιθια ρεπορταζ - που ντροπη να λεγονται δημοσιογραφοι τετοιοι τυποι γενικα - με εμετικα σχολια για μεταναστες που - με ποιο δικαιωμα - κρατουσαν τη σημαια στις παρελασεις, αρχισα να το σκεφτομαι περισσοτερο το ολο θεμα και να σιχαινομαι ακομα περισσοτερο τα στερεοτυπικα ηθη κ εθιμα της χωρας.
τι με νοιαζει εμενα τωρα που γεννηθηκα στην ελλαδα; ετυχε μανδαμ. ετυχε.
οπως ο Σαχζατ Λουκμαν ετυχε να γεννηθει στο Πακισταν και ηρθε στην ελλαδα για ενα καλυτερο αυριο και δολοφονηθηκε απο φασιστες, η ο Μοχαμεντ Καμαρα αντιστοιχα απο τη Γουινεα πεθανε απο την αμελια της ΕΛΑΣ στο Φλεμινγκ...
θα μπορουσα να απαριθμησω απειρα ονοματα μεταναστων που αγνοουνται, η εχουν δολοφονηθει, ειτε απο επιθεσεις της ναζιστικης συμμοριας της χ.α. ειτε απο το ιδιο το κρατος και την αστυνομια, (στρατοπεδα συγκεντρωσης, βασανιστηρια,ξυλοδαρμοι σε κρατητηρια κλπ).
εγω, αντ'αυτου, σε ρωταω. γιατι να νιωσω περηφανη ελληνιδα που χθες το μεσημερι μεσα στην μεση της πειραιως δυο μπατσοι αφου εκαναν ελεγχο - επι τουτου - σε 2 μεταναστες ζητησαν απο τον εναν να γδυθει εκει στο δρομο;! γιατι να νιωσω περηφανη ελληνιδα που η μονη που αντεδρασε ημουν εγω και οι μεταναστες που ηταν πιο διπλα επειδη ειδαν εναν ανθρωπο να τους υπερασπιζεται;
γιατι να νιωσω περηφανη οταν οι υπολοιποι ελληνες κοιτουσαν αλλου;
τετοιο μελλον θες για τα παιδια σου; γιατι εγω δε θελω. ουτε για τα παιδια σου ουτε για κανεναν. εγω θελω ενα μελλον που τα παιδια ολων των εθνικοτητων θα παιζουν μαζι, θα γελανε μαζι, θα μεγαλωνουν μαζι. οπως πρεπει. γιατι ολοι ειμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: