30 Σεπ 2010

Η "Σαμπρινα"

Σημερα καταλαβα πραγματικα ποσο δυσκολο ειναι για μικρα συνοικιακα μαγαζια να μενουν ..."ορθια" σε καιρο οικονομικης κρισης, ακομα κι αν ο κοσμος δεν τα σνομπαρει και συνεχιζει να πηγαινει εκει...
Εκλεισε ενα ζαχαροπλαστειο το οποιο λατρεψα σαν παιδι. Η "Σαμπρινα" ηταν το ζαχαροπλαστειο απο οπου παντα επαιρνα την τουρτα των γενεθλιων μου για το σχολειο αλλα και γλυκα για να κερασω τις δασκαλες... Και πολυ στενοχωρηθηκα σημερα που περασα απο εκει και το ειδα κλειστο και με χαρτονια στα τζαμια. Τα γλυκα του ηταν τοσο τελεια, οχι να τα τρως αλλα να τα χαζευεις! Σοκολατινες σε σχημα μικυ μαους, κατι τουρτες με οτι μπορεις να φανταστεις επανω και κυριως κατι απιστευτα μικρα γλυκα σε απειρες γευσεις και χρωματα με το πιο τελειο γλασο που εχω δοκιμασει! 
Αχ ευτυχως που εχω κοψει τα γλυκα, γιατι τωρα θα ετρεχα να βρω σοκολατα!

Προλαβα να δω, πως το βιβλιοπωλειο που επαιρνα ολα τα βιβλια και τα τετραδια μου οταν πηγαινα σχολειο, που ηταν ακριβως διπλα, ειναι ακομα ανοιχτο. Ευτυχως...

Κριμα που κλεινουν τοσο ομορφα μαγαζια σε τοσο ωραιες γειτονιες οπως αυτη στην περιοχη μου... Και ειχε και παιδοτοπο για τα πιτσιρικια-εγινε τωρα τελευταια, εγω δεν τον προλαβα-που ηταν συνεχεια γεματος! 

Αλλα, χαρηκα γιατι και τα σταρμπακς διπλα ηταν αδεια! Αμε! Με τις κωλο αλυσιδες των αμερικανων!!!

Βριστε με γιατι ολα αυτα σας τα λεω με ενα καραμελ μακιατο στο χερι! 

Ciao a tutti!

3 σχόλια:

YpNoS είπε...

Και να σε πω γλυφτρακι.. Μόνο τις δασκάλες κερνουσες ΕΣΥ;;;!
Οικονομική κρίση και Μεγάλο Μάθημα για όλους τους πονηρούς μαγαζάτορες που με υπέρκοστολογησεις έβγαζαν τρέλα κέρδη τα προηγούμενα Χρόνια.
Δε θα λυπηθώ αυτούς. Θα λυπηθώ εμάς που παραμένουμε θύματα.
Καραμελ πολυεθνικου γαρ.

Είναι κρίμα Γιατί υπάρχουν ακόμα οικογενειακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ποιότητα και τιμή Αλλα τους λείπει η αμερικανική σταμπα.
Η Σαμπρινα και η καθε Σαμπρινα ανήκει σε αυτη τη κατηγορία.

Και μη νομίζεις.. Ακόμα και τα πλαίζιρ και όσα ντόπια franchise έχουν εξίσου κίνδυνο χρεοκοπίας.

melina είπε...

Οχι βρε! Κερνουσα ολο το σχολειο!!! Και τα παιδακια του νηπιαγωγειου, την γραμματεα (τη θυμασαι την κα. Μαρια;), τον Καισαρη, τη γυναικα του και οοοοοοοοοοολους οσοι ηταν στο σχολειο οταν ειχα γενεθλια! Τα γλυκα αλλωστε ηταν μετα την τουρτα που τσακιζαμε στην ταξη!

Ναι εχεις δικιο, δυστυχως αυτη η σταμπα μας εφαγε...

Η Σαμπρινα ειναι ιστορικο μαγαζι, τελος! :p

Ε, το μοναδικο της Αθηνας να το δεχτω, αλλα ολα αυτα στη Θεσσαλονικη; με τοση δουλεια που εχουν; δεν το πιστευω...

melina είπε...

Να σαι καλα Skroutzako!

Καλο μηνα και σε σενα!!! Υγεια πανω απ' ολα!